Nabeschouwing WDD 2015 in Zottegem

Sluit VGT
WereldDovenDag 2015 in het Koninklijk Atheneum in Zottegem was een succes, we kregen ongeveer 760 bezoekers over de vloer. 
Zonder al deze geïnteresseerde dove, slechthorende en horende mensen is WDD organiseren onmogelijk, daarom wil ik alle aanwezigen bedanken.
 
De studievoormiddag over het onderwijsproject van Marieke Kusters trok zeer veel aandacht en was heel interessant!
 
 

Voor de sportievelingen stond er dit jaar een demo Judo en een wielertocht op het programma.
Een tiental wielertoeristen reden onder leiding van Nick Depauw en zijn wegkapiteins een toertocht van ± 75 km door de Vlaamse Ardennen.
De infobeurs werd, zoals elk jaar, druk bijgewoond.
 
 
In de namiddag konden geïnteresseerden terecht bij de diverse workshops: boetseren door Jean-Pierre Desmidt, striptekenen door Filip Heyninck, poëzie door Hilde Verhelst, zeker voor herhaling vatbaar!
Ook de workshops gelinkt aan de studievoormiddag en de demonstraties met de hoorhonden van Canisha trokken een breed publiek.
 
Om 19u30 was het tijd voor het officiële slotmoment van WereldDovenDag.

Het VGTC maakte het “Gebaar van het jaar 2015” bekend: “geen zin”

De “Hand van Vlaanderen 2015” werd gewonnen door Filip Verstraete, directeur van Fevlado en Fevlado-Diversus. Hij had dat totaal niet verwacht, ook de andere genomineerden: (S)Tom en het project Alvin waren zeer sterk en verdienen applaus!
 
 
De slotfilm van Visual Box ging over een dove leerkracht die een horende leerkracht verving, tot groot jolijt van de dove leerling. De horende kinderen begrepen de leerkracht niet en de dove leerling moest de horende leerlingen helpen. Dove kinderen maken dagelijks dergelijke situaties mee, echt actueel!
 
Dank je wel voor jullie inzet: vrijwilligers van de dovenclubs van Zottegem en Ninove, tolkstudenten en personeel van Fevlado en Fevlado-Diversus!

Klik hier voor het fotoalbum.

Op naar WDD 2016 in Gent in samenwerking met Jong-Fevlado!