Beheersovereenkomst VRT

Sluit VGT
Om de vier jaar gaat de VRT een nieuwe beheersovereenkomst aan met de Vlaamse Overheid. Hierin wordt de opdracht van de VRT beschreven, en komen bijgevolg zaken zoals diversiteit en toegankelijkheid uitgebreid aan bod.

In de huidige beheersovereenkomst (2012-2016) zijn volgende punten van groot belang voor de Vlaamse Dovengemeenschap:
  • T888 Teletekstondertiteling. 95% van de programma’s, uitgezonderd hosting, trailering en commerciële communicatie, wordt ondertiteld. Daarbinnen worden de nieuws- en duidingsprogramma’s 100% ondertiteld tegen eind 2014. De VRT hanteert daartoe een stappenplan met tussentijdse streefcijfers en stelt de beschikbare ondertitels ook beschikbaar op andere platformen tegen 2014.
  • Gebarentaal: het journaal van 19u en het Ketnet-journaal worden via het open internet met gebarentaal aangeboden binnen het jaar na inwerkingtreding van deze overeenkomst. Dit signaal wordt ook digitaal aangeboden aan de distributeurs die de service ook via interactieve digitale televisie kunnen verspreiden. Het weekoverzicht van het Ketnet-journaal wordt via tv met gebarentaal aangeboden binnen het jaar na inwerkingtreding van deze overeenkomst.

Bericht 01/01/2011: Nieuwe beheersovereenkomst VRT belooft VGT op internet en tv.

www.vrt.be/opdracht/de-beheersovereenkomst